Pors Medievals; bruixes i esperits a Peratallada i l’Empordà

 

La religió popular; bruixes, mamaraques i altres Pors Medievals

Durant aquest anys de recerca, i després d’haver passat infinitat de vegades pels mateixos carrers i places, em preguntava si aquelles marques i senyals que anava descobrint no devien tenir alguna altra funció que la simplement decorativa.

En un passat no tant llunyà, existien dues religions que es fusionaven fins al punt que un no podia distingir quina era la religió oficial i quina la del poble. La població hi creia en Déu, i també hi creia en el Diable. Com no utilitzar les eines de Déu i al mateix temps les del Diable per a protegir-se davant d’atacs i calamitats?

Detalls i marques que es poden trobar a Irlanda amb forma de dones despullades (en tenim un curiós exemple a l’Empordà), a Finlàndia amb cranis enterrats a les cantonades dels edificis o a la mateixa Austràlia amb sabates emplaçades a prop de les llars de foc.
Una investigació que m’ha portat a oferir una visita dedicada al tema, descobrint part d’aquests rituals i marques a la població de Peratallada.

Una ruta guiada que s’adapta perfectament a l’hora del dia en que el sol començar a desaparèixer i la foscor va ocupant el seu lloc.

2013-2022
Pioner en la recerca i promoció de la cultura i creences en bruixes a l’Empordà.

1996-2022
26 anys oferint visites a Peratallada
Translation

CatalàEspañolEnglish

Tripadvisor

Facebook

Twitter

Consulti les properes visites

X
Contact